SUKA RIA DI JKIDS PLAYGROUND & KIDS PARTY

Assalamualaikum wbt. Bangun pagi ini selepas solat Suboh Ain mula mengemas apa yang patut untuk anak-anak bawa ke taska. Botol susu, 3 pasang baju dan tuala dah siap packing dalam bag anak-anak. Biasalah tugas mak-mak yang hantar anak ke taska atau pengasuh, memang itu jadi rutin harian. Lepas selesai kemas barang anak-anak, baru lah Ain siapkan diri nak pergi kerja.

Bila terfikir pasal anak-anak ni derang suka sangat bermain. Apabila bermain ia akan meransang motor skill dan perkembangan otak mereka supaya meneroka lebih jauh lagi (iklan susu jap). Tidak ketinggalan juga anak-anak Ain. Kalau pergi padang permainan tu habis di tawan satu padang. Berlari kesana kemari. Cuma mak bapaknya yang pengsan nak kejar.

gathering di one city putra height

Berkejaran di taman bersama anak-anak kecil memang seronok tetapi keadaan jadi tidak seronok apabila hari hujan, peralatan taman mainan rosak dan di ‘tawan’ kanak-kanak besar dan mak bapak yang jenis ‘permainan tu dia yang punya’. Memang tak best bila keadaan jadi macam ni. Takkan nak tarik rambut pula kat taman mainan kan?

Jadi Ain malas nak panjangkan cerita kebetulan pada masa itu memang nak jumpa geng bisnes di OneCity, Putra Height jadi derang beritahu ada playground di tingkat 1A boleh bawa anak-anak main disitu. Suka la anak-anak bila cakap nak main gelongsor. En. suami yang bawakan mereka. Selesai berbincang Ain terus naik ke tingkat 1A. Tercari-cari juga mana lah pergi nya tempat mainan yang di katakan itu. Jalan depan sikit rupanya ia di dalam lot kedai dan bukan secara terbuka.

Nama premis tu Jkids Playground & Kids Partyl. Dari luar dah nampak tempat itu penuh dengan mainan yang warna warni. Terpegun juga nengok reka bentuk dan ia playground ni. Ye lah tak pernah tersangka ada playground macam ni ada kat premis kedai (maaf saya ni membesar di kampung jadi macam terkujat bila nengok benda-benda baru macam ni… hehehe).

Sebaik sahaja Jasmine dan Zafri nampak ibunya, terus derang panggil suruh masuk. Eksited sangat anak-anak ibu ya… Seronok sangat mereka sampai susah nak ajak makan tengahari. Pujuk nak datang balik baru mereka nak makan. Untuk makluman korang playground ini, masuk BUKAN percuma ya.. Ia BERBAYAR. Harga kemasukkannya RM 30.00 seorang untuk sepanjang hari. Maknanya masuk jam 10.00 pagi lepas tu nak makan tengahari ke jenjalan ke lepas tu sambung balik main sampai tutup pun boleh.

Nak masuk sini kena pakai stokin sebab permukaan mainan tu akan grip bila pakai stokin. Kalau korang lupa bawa stokin, korang boleh beli stokin RM 3.00 di kaunter. Bayaran kemasukkan ibu-bapa atau penjaga adalah PERCUMA. Had kanak-kanak ialah dari 6 bulan sehingga 13 tahun. Disini juga ada tempat buat birthday party. Seronok la mereka jika buat party di sini. Sambil makan sambil bermain. Jom layan beberapa gambar yang sempat Ain snap. Layannn…

Tempat permainan kanak-kanak yang selesa

 

Nampak tak kegembiraan mereka disitu? Bersinar-sinar mata masing-masing bila dapat main. Dengan mak bapak sekali terjebak main.. hahaha.. Dari segi keselamatan pula agak terjamin tetapi masih memerlukan pengawasan.

taman permainan kanak-kanak

 

Kalau korang nak bawa anak-anak bermain di sini di persilakan. Cuma standby je la duit.. hehehe..