SET BERSALIN MAMA COMEL

Assalamualaikum w.b.t. Pengalaman Ain bersalinkan anak yang pertama sangat memberikan kesan emosi yang mendalam. Kelahiran anak pertama segala-segalanya berubah! Dari saat bayi keluar dari rahim sehinggalah saat pertama kali berada di dalam dakapan untuk di susukan. Perasaan tanggungjawab dan kebolehan kemampuan diri menjaga zuriat sendiri sentiasa di dalam fikiran. Mampukah aku menjaga bayi comel ini yang cara komunikasinya hanya menangis?

Lantas bermulalah espisod menakutkan bagi wanita lepas bersalin iaitu berpantang. Hari pertama bayi di bawa ke rumah suasana baru bagi bayi. Bayi menangis. Pusing punya pusing rupanya bayi nak tidur gelap. Dalam rahimkan gelap. Habis episod hari pertama masuk pula hari kedua, masih juga menangis dan begitu juga hari seterusnya sehingga hari ke 40 baru lah bayi boleh tidur dengan nyenyak. Keadaan Ain pada ketika itu usah cakap dah macam zombi balik kampung. Hehehe… Fikiran bercelaru, badan letih, susu badan tidak banyak. Nak buat stok susu usah cakap, sendu sahaja. Hampir-hapir juga terkena baby blues kerana menangis setiap hari. Ketika itu Ain menggunakan Set Bersalin ********. Matlamat asalnya munggunakan set bersalin itu kerana nak kurus lepas bersalin. Ia menjadi kenyataan hinggakan sampai kurus cengkung la masa tu.

Bila mengandungkan anak yang kedua Ain tekad untuk menyusukan bayi secara ekslusif sehingga 2 tahun. Secara kebetulan Ain ada mengambil pil tambah darah Shaklee di sebab mengalami tekanan darah rendah semasa mengandung. Ain terfikir kenapa tidak di teruskan mengambil Set Bersalin Shaklee sahaja kan? Semasa kehamilan Ain ada mengambil set kehamilan Shaklee iaitu Vitalea, Bcomplex, VitaC, Omega Guard, Ostematrix dan ESP untuk tenaga dan kesihatan bayi di dalam kandungan. Untuk makluman Set Kehamilan Shaklee dan Set Bersalin Shaklee mempunyai kandungan vitamin yang hampir sama jadi terdapat penjimatan disitu. Dari set kehamilan boleh buat untuk set bersalin dan seterusnya set penyusuan.

Alhamdulillah pengalaman berpantang anak yang kedua sangat indah! Badan jadi sihat cergas, susu badan banyak, tidak sembelit dan darah kotor keluar habis. Kawan yang datang melawat bayi dari anak yang pertama mengatakan memang banyak perbezaan selepas bersalin. Mereka cakap ye anak pertama Ain kelihatan letih, lesu dan pucat manakala anak yang kedua, wajah saya nampak kemerahan-merahan. Memang nampak banyak perbezaan katanya. Hehehe… dan dari situ lah cintaku berputik kepada Shaklee.

Ada para ibu pening memikirkan masalah nak menggunakan set bersalin yang mana satu samada herba atau pil suplement. Meh sini Ain berikan perbandingan samada jamu herba atau suplement yang bagus .

set bersalin

kredit cikjatt.blogspot

 

Jadi apa yang bagus sangat dengan Set Bersalin Mama Comel ni? Meh sini Ain cer cite sikit..

SET BERSALIN MODEN SENANG GUNA

Vitalea: Vitamin ini adalah multivitamin lengkap yang membantu memberi tenaga kepada ibu berpantang dan meransang pengeluaran susu ibu. Selain itu ia juga membantu menambah darah dimana ibu kehilangan banyak darah semasa proses bersalin. Apabila darah kurang di dalam badan dan proses pembentukan darah baru lambat menyebabkan badan menjadi lemah, lesu dan tidak bermaya. Ada kes sampai nak angkat bayi sendiri pun tidak larat.

Harga: RM 88.75 (120 biji)

Bcomplex: Mengurangkan tekanan perasaan dan memberikan perasaan gembira semasa berpantang. Seperti sedia maklum ibu dalam pantang sangat mudah terkena pospartum blues atau meroyan pada seawal 2 minggu selepas bersalin. Emosi ibu ketika berpantang sangat penting di jaga bagi mengelakkan perkara yang buruk berlaku di kemudian hari. Menangis setiap hari adalah tanda-tanda pospartum blues. Selain itu Bcomplex menukarkan makanan yang di makan kepada tenaga. Jadi kepada ibu-ibu yang hendak kurus lepas bersalin sila lah ambil Bcomplex ini

VitaC: Berperanan untuk menguatkan antibodi melawan penyakit. Semasa berpantang keadaan badan ibu sangat lemah dan mudah di jangkiti kuman. Apabila luka bersalin tidak di jaga dengan betul dan di jangkiti kuman ia boleh menyebabkan ibu demam bentan atau meninggal dunia. Selain itu VitaC juga memudarkan parut bersalin jika bersalin secara pembedahan dan mempercepatkan luka sembuh.

Zinc Complex: Berperanan untuk mempercepatkan luka bersalin cepat sembuh. Zinc Complex merawat luka dari dalam. Zinc Complex ini di perbuat daripada gabungan sebuk Alfalfa dan kalsium untuk memudahkan penyerapannya. Selain itu ia bebas Gluten yang menyebab alergi.

Ostematrix: Ostematrix di cipta dengan gabungan kalsium dan magnesium. Magnesium di dalam pil Ostematrix membantu membawa kalsium ke tempat-tempat yang kekurangan kalsium. Kalsium ini berfungsi untuk mengelakkan sembelit semasa berpantang. Ia menguatkan otot yang lemah akibat proses bersalin yang menyakitkan. Pendek kata pengalaman ngeri duduk berjam-jam di dalam tandas tidak akan berlaku. Ada juga ibu yang mengalami buasir berdarah ketika berpantang.

Alfalfa: Alfalfa di kenali sebagai raja herba. Ia membantu membuang darah kotor yang tersekat di dalam rahim serta mengelakkan angin meroyan dan memanaskan badan. Ia juga mempercepatkan pengecutan rahim dan mengetatkan faraj. Selain itu ia juga dapat memperbanyakkan air susu ibu. Pendek kata ini adalah vitamin yang sangat-sangat di perlukan wanita untuk kebahagian rumah tangga selepas bersalin.

Energizing Soy Protien: Susu soya Non Gmo (tanpa pengubahan genetik) ini memberikan tenaga berpanjangan yang sangat di perlukan ibu lepas bersalin. Sebaik sahaja lepas bersalin, sangat elok ia diminum untuk mengembalikan tenaga. Ia juga mempercepatkan luka bersalin sembuh dan menganjalkan kembali payudara dan punggung yang jatuh semasa proses kehamilan. Ia juga menghilangkan strechmark ‘kulit oren’ dan mencantikkan kulit. Parut lama yang timbul semasa mengandung akan hilang.

Ain dulu masa fikir nak beli set bersalin rasa keliru nak pilih yang mana satu tetapi bila mengenangkan pengalaman ngeri ketika berpantang anak pertama dulu menyebabkan Ain betul-betul takut. Muka dah macam mayat hidup, duduk berkurung dalam bilik air berjam-jam, bayi menangis siang malam. Lantas Ain fikir apa salahnya jika guna set bersalin mama comel ini . Suami pun on jer janji sihat. Katanya badan nak pakai lama apa salahnya guna barang elok sikit. Alhamdulillah luka cepat sembuh, bertenaga, susu banyak, sempat merayap shopping mall (tebiat ni jangan ikut ye), bayi tidak meragam, cergas buat kerja rumah siap memasak lagi. Suami pon senyum-senyum je..

Lagipun jangka masa penggunaan setiap vitamin ini dari 2 bulan sehingga 6 bulan. Jimat woo! Bayangkan kita mengandung 9 bulan 10 hari rawat badan hanya 44 hari. Rasanya dah badan kita dah pulih sepenuhnya tak? Set Bersalin Mama Comel ini membantu merawat tubuh supaya ibu benar-benar sihat selepas bersalin.

Macam best jer kan? Memang best pon.. cuba kita nengok apa kata ibu-ibu ini setelah menggunakan set bersalin moden ini:

Testimoni 1:

Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.

Testimoni 2:

Walaikumussalam kak. Alhamdulillah baby sihat sekarang masih dalam pantang. Nak beritahu sis memang sangat bagus lah berpantang dengan Shaklee ni. Rasa letih tu langsung tiada dan yang paling best luka selepas bersalin itu hanya 8 hari dah kering. Doktor pon terkejut bila check. Terima kasih sis kerana kenalkan Shaklee denga saya.

 

set bersalin moden senang guna

 

Testimoni 3:

  1. Badan tidak letih – Baby lahir anak first baru masuk setahun 3 bulan. Saya memang cukup tenaga sebab saya dapat jaga lagi anak first semasa berpantang. Bagi dia mandi, makan, layan karenah dia sebab baru pandai berjalan. .. memang sibuk gak dengan baby.. baby menyusu dan memang cukup tenaga saya, tidak letih dan lesu time berpantang.
  2. Susu memang cukup meriah – cukup makan dan minum serta makanan tambahan iaitu shaklee . Baby memang tidak buat hal. Lepas menyusu kenyang dan tidur. Bangun lepas 2 jam. Susu memang dah banyak, menyusu je. Memang seronok nengok baby senang sangat di jaga. Anak 1st tidak kenal shaklee memang berjaya waktu malam.
  3. Luka lepas bersalin memang cepat sembuh. Tidak takut nak cuci dan berjalan pun macam biasa. Tidak sakit.. seminggu lebih ambil masa berpantang, memang luka sembuh dan takde risau sangat sebab luka bersalin dah sembuh.
  4. Dulu anak first nak buang air besar pun takut. Tapi lepas makan shaklee anak kedua memang best. Lawas sangat dan tiada sembelit langsung. Itu yang saya suka sangat dengan shaklee.
  5. Rambut tak de gugur masa berpantang – Bersih je lantai rumah. Tiada nampak sampah rambut. anak first memang bertaburan rambut di lantai.

set bersalin moden

 

 

Cara tempahan:

Klik di sini: Saya nak order Set Berpantang Mama Comel

atau

Tempahan melalui wassup/sms/telegram di 016-6684862 (Ain Ridzuan)

Penghantaran:

COD di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Sungai Buloh dan Klang. Penghantaran seluruh Malaysia melalui Gdex/ Pos laju

Anda dapat:

  • Konsultansi cara pemakanan vitamin akan di berikan (selepas pembelian set bersalin)
  • Tips semasa berpantang
  • Tips penyusuan bayi