ANUGERAH JUARA LAGU KE 9 CALIPH BUSKERS

Assalamualakum w.b.t. Pada malam Aahad lalu, Ain bersantai bersama keluarga tercinta sambil melayan Anugerah Juara Lagu ke 29 di TV3.
Sebelum ini Ain tiada lah beria sangat nak nengok AJL ni tetapi hari ini macam teringin sangat mungkin di sebabkan Datin comel:

Qu Puteh..Qu Puteh… Barulah putih..

Hahaha…. agak janggal pengacara menyelitkan ayat promosi besar-besaran Pamoga Qu Puteh. Dari segi pemakaian artis-artis Ain suka nengok stail Sam Bunkface… memang rockers habisss!!!
image

Dari segi persembahan pula Ain jatuh hati berkali-kali melihat persembahan Mojo lagu Roman Cinta yang dibawakan oleh Caliph Buskers. Di sebabkan itu Ain sedaya upaya mencari maklumat tentang Caliph Buskers. Apa yang menariknya ahli kumpulan ini terdiri daripada golongan kurang upaya (OKU) iaitu hilang penglihatan. Kalau korang lihat persembahan derang memang meremang bulu roma.. rasa nak nangis pon ade… sendu nau diriku ni… hehe..
image

Ceritanya begini.. Aweera telah menarik diri dari membuat persembahan AJL 29. Jadi komposer lagu Edry berusaha mencari penyanyi lalu terjumpa Caliph Buskers di dataran SOGO, Jalan Abdul Rahman, KL. Maka dari situ bermula lah cerita kolaborasi mereka…

Menarikan cerita tu? Kalau dah jodoh tak kemana.. Alhamdulillah mereka telah menang Persembahan Terbaik AJL 29. Kalau jadi juara lagi best! Rasa nak dengar banyak-banyak kali… Hehe… korang camne? Suka lagu mana?..

Comments

  1. saya sudah tentulah sokong dayang 🙂
    syireen recently posted…Keistimewaan ESP Di Mata SayaMy Profile

  2. tahniah edry, mojo dan caliph busker, sama-sama popular 🙂

    • Lepas ni industri muzik negara kita bertambah meriah la… Tapi macam kesian je kat derang sebab perkara ini secara tiba-tiba..

  3. tak tengok AJL ni semalam, ramai kata dia nyanyi bagus, ada link tak untuk tengok part dia nyanyi tu hehehe
    Mak Jemah Jual Vitamin recently posted…Meroyan Selepas Bersalin Kerana Suami Tidak Peduli?My Profile

  4. memang meremang bulu roma mendengar nyanyian mereka nie..persembahan yang paling jujur
    blogger lelaki recently posted…Malaysia Best Blog 2015My Profile

  5. memang hebat betul persembahan mereka sehingga menjadi buah mulut orang ramai..

    semoga mereka mampu berjaya
    zool recently posted…Agensi rujukan untuk membeli rumahMy Profile

  6. Memang meletups persembahan diaorang ni…..bergaya dan menyentuh jiwa….tak rugi la kita tengok AJL semalam…..
    nila anggraini recently posted…Manfaat Daun Dan Buah Durian Belanda Yang Patut Anda KetahuiMy Profile

  7. memang tak duga.

    tapi serius, memang best persembahan mereka.
    titan recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge