TIPS MEMBAWA ANAK KECIL MEMBELI-BELAH BAJU RAYA

anak meragam di pusat membeli belah

Assalamualaikum wbt. Alhamdulliah... Hari ini genap sudah 17 hari Ramadhan telah meninggalkan kita. Tinggal 2 minggu sahaja lagi Syawal bakal menjelma. Sementara masih berbaki lagi Ramadhan yang ada ini, seharusnya kita mengejar pahala seberapa banyak yang boleh. Mana tahu ini Ramadhan yang terakhir … [Continue reading]

APA YANG PERLU DI BUAT JIKA BAYI DEMAM PANAS?

Assalamualaikum wbt. Ayah dan ibu... jika anak-anak demam panas mesti tak tidur malam kan? Setiap jam pantau perkembangan suhu badan anak kan? Ain juga pernah mengalami perkara macam ini. Masa itu Jasmine baru 3 bulan. Allah sahaja yang tahu perasaan ini. Jam 4 pagi terpaksa bawa Hospital masuk … [Continue reading]

IMPIANKU AKHIRNYA TERCAPAI JUA

makanan laut di pulau pangkor

Assalamualaikum wbt. Harap korang tidak muntah bila Ain cerita pasal Pulau Pangkor je ye… Korang nak tau tak impian Ain kat Pulau Pangkor ni nak buat … [Continue reading]

PERUT DAH SAKIT TETAPI SERIAUNYA NAK KE TANDAS!

sembelit

Assalamualaikum wbt. Petang-petang di bulan Ramadhan ini, sambil mencari resepi di internet secara tiba-tiba Ain teringat kenangan semasa berpantang … [Continue reading]

MEROYAN DI TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM……WHY BOTHER…WHY BOTHER…WHY BOTHER!

marah

Assalamualaikum wbt. Korang pernah rasa menyampah tak bila ada friendliest kita meroyan pagi-pagi di fesbuk? Marah sana-sini macam dia seorang ada … [Continue reading]

MELAKAR CINTA DI PANTAI PULAU PANGKOR

tempat percutian yang menarik

Assalamualaikum wbt. Tajuk entry ini memang tidak menahan dan jiwang karat habis. Ye lah bercuti bersama suami dan anak-anak tu kan salah satu proses … [Continue reading]

BERCUTI DI PULAU PANGKOR

jeti pangkor

Assalamualaikum wbt. Pertama sekali Ain nak minta maaf sebab dah lama tidak update blog ini. Ribuan terima kasih Ain ucapkan untuk korang yang … [Continue reading]

CARA MENGURANGKAN KEGATALAN RUAM BAYI

ruam bayi dan ekzema

Assalamualaikum wbt. Ain suka sangat cium pipi bayi. Rasa macam nak di cubit-cubit je pipi yang tembam itu. Macam nak makan pun ada. Dah macam kuih … [Continue reading]

SUKA RIA DI JKIDS PLAYGROUND & KIDS PARTY

Mainan kanak-kanak

Assalamualaikum wbt. Bangun pagi ini selepas solat Suboh Ain mula mengemas apa yang patut untuk anak-anak bawa ke taska. Botol susu, 3 pasang baju dan … [Continue reading]

BAGAIMANA CARA PENJAGAAN TALI PUSAT BAYI SELEPAS DILAHIRKAN?

penjagaan tali pusat bayi

Assalamualaikum wbt. Tali pusat bayi merupakan tempat saluran pelbagai nutrien dan oksigen semasa bayi di dalam kandungan ibu. Ada sesetengah ibu bapa … [Continue reading]